Peterson siktar på OS-guld i sprint

Uppdaterad
Publicerad

Svenske sprintstjärnan Teodor Peterson tog silver i sprint vid OS i Sotji. Nu höjer han ribban inför tisdagens herrsprint.

– Jag siktar på guld, det tror jag att man måste göra om man ska ta sig dit. Sedan kommer det att bli väldigt tufft, säger han till SVT Sport.

Teodor Peterson är ett svenskt medaljhopp i sprinten och han ska försvara ett silver från OS i Sotji 2014.

– Det är fyra år senare nu, med ny bana och ny stil. På förhand känns det bättre än i Sotji. Jag ser jättemycket fram emot att få tävla, säger Teodor Peterson till SVT Sport.

OS i Pyeongchang 2018

En stor skillnad än i hemtrakterna.

– Generellt är jag bättre än i klassiskt stil. Banan i Sotji var väldigt tuff, och det är den här med. Men jag gick på höjd där, och det gör jag inte nu, säger Teodor Peterson.

– Jag kommer hit med en bra känsla, banan ser väldigt fin ut och spåren är fantastiska. Det finns inga svårigheter, fortsätter han.

Peterson tog silver på OS i Sotji. Nu vill han ha mer.

– Givetvis siktar jag på guld, och det tror jag att man måste göra om man ska ta sig dit. Det är hårt om platserna, men jag siktar på att göra mitt bästa lopp för säsongen, fortsätter han.

Hur ska ni fixa en guldfest?

– Jag tror att man måste vara offensiv, och vara med långt framme. Man få vara med om det kommer att smälla, säger Teodor Peterson till SVT Sport.

Svenska laget: Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson och Viktor Thorn

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet