Pichler beställde träning på vilodagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en fjärde- och en sjätteplats i de två stafetterna i skidskyttepremiären hamnade fokus på de unga åkarna på damsidan. I skymundan gjorde även herrarna en stabil insats. 24-årige Jesper Nelin var riktigt stark i spåret på sin tredjesträcka i mixedstafetten. Men ingen rast och ingen ro. Tränare Wolfgang Pichler ställde in herrarnas vilodag under måndagen.

– Telefon ringde igen i går kväll. Hemligt nummer stod det som vanligt. Jag svarade och då skulle vi få träna i dag, säger Torstein Stenersen med ett skratt.

Efter två säsonger med huvudtränare Wolfgang Pichler hoppas nu skidskytte-Sverige att vi ska börja få se resultat av träningen, med tanke på att det väntar ett hemma-VM 2019.

Jesper Nelins skidåkning lovar gott på herrsidan. Han hade tredje snabbast åktid på tredjesträckan.
– Han går ju som Hulken, utbrast expert Björn Ferry i sändning. Och skidåkningen överlag imponerade på Ferry. Nelin själv är nöjd efter att ha analyserat åktiderna efter mixedstafetten i går.

– Ja, man blir glad när man ser de sista två varven. Jag hade bästa åktid andra varvet och näst bästa på sista och det känns riktigt kul och inspirerande faktiskt. Det är något jag tar med mig, säger Jesper Nelin strax innan han ger sig ut på det extra träningspasset som Pichler lagt till.

Se reportage i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer