Maria Pietilä Holmner missar VC-premiären i Sölden. Foto: Bildbyrån.

Pietilä Holmner missar VC-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Maria Pietilä Holmner har problem med ryggen och missar världscuppremiären i Sölden nästa helg. De tidigare problemen har bara blivit värre under höstens träningsläger.

– Det är supertråkigt, men jag måste vara klok och jag hoppas jag är tillbaka snart, säger hon till Östersunds-Posten.

Svenska alpinåkaren Maria Pietilä Holmner har under en längre tid haft problem med ryggen. Det blev under höstens träningsläger värre och gjorde att hon under torsdagen inte hade möjlighet att följa med övriga i landslaget till Österrike.

Nu är det klart att hon även missar VC-premiären i storslalom i Sölden nästa helg.

– Jag har ju haft de här problemen med ryggen ett tag och känner igen tecknen och vet vad jag behöver göra. Nu kör jag inte Sölden, så vi kan lägga en plan på hur jag ska genomföra säsongen på bästa sätt, säger hon till tidningen.

Pietilä Holmner vill inte ta risker inför OS

31-åringen har även siktet inställt på OS nästa år och vågar därför inte ta några risker med att vara med i världscupen, när ryggen inte är riktigt bra.

– Jag vill åka till OS för att göra resultat. Då måste jag vara fit for fight och ligga på gränsen till vad jag klarar av. Känner jag som jag gör nu är det bättre att bryta i tid för att köra rehab.

”Hoppas vara tillbaka i Levi”

Hon är i stället inställd på att vara tillbaka i fullt slag till säsongens första slalomtävling i världscupen den 11 november i Levi.

– Ja, jag hoppas att jag är tillbaka då om allt går enligt plan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.