Foto: TT Nyhetsbyrån

Rydqvist avslutar karriären

Maria Rydqvist väljer att tacka för sig i skidlandslaget och avslutar sin karriär. Hennes främsta merit är VM-silvret från Falun förra året. ”Beslutet har vuxit fram under en tid”, säger Rydqvist.

Världsmästerskapet i Falun 2015 blev den kanske största succén för Maria Rydqvist i karriären. Först slutade hon fyra på 10 kilometer fristil, bara en sekund från bronset. Sedan var hon med i det lag som tog silver i stafetten.

Ett drygt år efter VM väljer hon nu att avsluta karriären.

– Det är med delade känslor jag fattat beslutet att förändra mitt liv, men jag känner inte att jag vill göra de prioriteringar som krävs för att kunna lyckas i VM och OS framöver, säger Rydqvist i ett pressmeddelande.

Har elva SM-medaljer

32-åriga Rydqvist gjorde sin första världscuptävling i Borlänge 2003 och har totalt gjort 130 individuella VC-lopp och tre VM. Förutom VM-silvret finns även elva individuella SM-medaljer på meritlistan.

Rydqvist var med under Kanadatouren som avslutades i helgen, en tävling som alltså blev hennes sista. Hon valde att avbryta touren i förtid på grund av förkylning. I den totala världscupen den här säsongen slutade Rydqvist på en 24:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer