Saarinen: ”Litar inte enbart på läkaren”

Uppdaterad
Publicerad

Här är kritiken från Johaugs konkurrent Aino-Kaisa Saarinen. ”Om jag inte vet exakt vad det är så kontrollerar jag det personligen. Jag litar inte enbart på det läkaren säger”, säger Saarinen till NRK.

Aino-Kaisa Saarinen syrgasmask var ett stort samtalsämne i fjol. Ett år senare handlar allt i stället om norskan Therese Johaug, ett läppbalsam – och två månaders avstängning i väntan på dom.

– Jag tycker att det är bra att hon är avstängd. Nu hinner folk bilda sig en egen uppfattning och utreda saken, säger Saarinen.

”Jag litar inte enbart på läkaren”

Själv vill hon inte uttala sig om hur hon tycker att konsekvenserna för Johaug ska bli. Men menar att det aldrig skulle kunna hände henne själv, eftersom hon dubbelkollar allt hon stoppar i sig.

– Det har funnits tillfällen då en läkare har gett mig något. Och om jag inte har vetat till fullo vad det har varit, så har jag alltid kontrollerat det personligen. Jag litar inte enbart på det läkaren säger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer