Saknar mördarbacken: ”Sållar agnarna från vetet”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Olsson är tillbaka i Falun – men utan sitt trumfkort mördarbacken. Hela den ska nämligen inte köras i helgens 30 kilometer klassiskt i Falun. ”Synd – en sådan där backe som sållar agnarna från vetet”, säger han till SVT Sport.

För två år sen tog han VM-guld i Falun på 15 kilometer fritt – en distans han sedan tidigare också har SM-guld på just i Falun.

När han nu är tillbaka inför helgens tävlingar är det inte med någon vidare form – men med desto bättre minnen.

– Att få tävla här i Falun igen två år efter VM är såklart en otrolig känsla. Hur det går kan vara ganska mycket tillfälligheter just i en masstart, vad som händer och sker på slutet, säger Olsson som saknar mördarbacken:

– Jag tycker att det är synd att inte hela mördarbacken är med. Det är en sådan där backe som sållar agnarna från vetet. Många trillar av där.

Johan Olsson har ingen toppform i ryggen. I helgen blev det exempelvis en 48:e plats i Ulricehamn på 15 kilometer klassiskt.

– För mig så är det samtidigt viktigt att jag prioriterar tydligt och jag har ju inte prioriterat att den här perioden ska vara bra. Jag har prioriterat att VM ska vara bra och då får man ta såna här smällar och ta ordentligt med stryk. Det är så det fungerar, säger Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.