Jesper Tjäder från X-games Oslo 2016. Foto: Bildbyrån

Sålde för få biljetter – VC-tävling inställd

Uppdaterad
Publicerad

Världscuptävlingen i big air, för både snowboardåkare och freeskiingåkare, i Köpenhamn i nästa vecka har ställts in. Skälet är för få sålda biljetter.

– Vi tycker att det är skittråkigt. Man ska inte kunna ställa in så här sent och inte på grund av biljettförsäljningen, säger Patric Nyberg, förbundskapten i freeskiing till TT.

Skidsporter är väderkänsliga och tävlingar blir allt som oftast inställda på grund av snöbrist, för mycket snöande, för hård vind eller dimma. Men vädret var ingen faktor i Köpenhamn eftersom tävlingen skulle ha gått inomhus.

– För snowboardåkarna, som har big air på OS-programmet, var detta ett OS-kval. Och även vi missar ju en tävling. Jag har ingen stor respekt för att de gör så här, säger Nyberg.

Det svenska freeskiinglandslaget ställer nu om siktet till världscuptävlingen i slopestyle i Stubai, Österrike, om fyra veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.