Mikaela Shiffrin får tätt tävlingsprogram nu när de alpina tävlingarna flyttas fram. Foto: TT Nyhetsbyrån

Shiffrin får tätt tävlingsprogram

Uppdaterad
Publicerad

Vädret fortsätter att sätta stopp för de alpina tävlingarna. Under onsdagen flyttades damernas slalom, den tredje tävlingen på fyra dagar, fram. Mikaela Shiffrin är nu en av åkarna som får mindre tid till återhämtning och förberedelser mellan sina fem starter.

Amerikanskan Shiffrin skulle egentligen ha kört på måndagen, onsdagen och lördagen under den första OS-veckan med några heldagar ledigt för att hjälpa till i övergången mellan hennes tekniska tävlingar, slalom och storslalom, till farttävlingarna.

Som det ser ut nu kommer amerikanskan Shiffrin däremot att få tävla tre dagar i rad, från torsdag till lördag utan någon vila.

OS i Pyeongchang 2018

– Det pressar ihop schemat och gör det mer hektiskt för oss nu de här kommande fem, sex dagarna när vi närmar oss farttävlingarna. Vi kommer definitivt att ha det i åtanke, säger den amerikanske tränaren Paul Kristofic.

Shiffrin skulle ha startat med storslalom på måndagen, men den tävlingen flyttades fram till torsdagen och kommer nu att bli hennes första tävling under de olympiska spelen. Som det ser ut nu blir hennes nästa tävling sedan slalom – en tävling där hon tog OS-guldet 2014 som 18-åring, följt av damernas första farttävling; super-G på lördag.

Om vädret tillåter det, vill säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet