Foto: TT Nyhetsbyrån

Heta känslor efter petningen: ”Skandal”

Uppdaterad
Publicerad

SOK beslutade under tisdagen att längdåkaren Emil Jönsson inte får åka till OS i Pyeongchang. Ett beslut som helt klart väcker många olika känslor hos SVT:s publik.

SVT Sports egen omröstning visar i skrivande stund att drygt 60 procent av de röstande tycker att Emil Jönsson förtjänar en plats till OS. Och merparten av kommentarerna i sociala medier är upprörda över tisdagens besked.

Jonny Friberg skriver bland annat: ”Galet! Vem ska nu bli den fjärde mannen i sprinten, Viktor Thorn? Har han varit bättre?!”.

OS i Pyeongchang 2018

Helene Lind: ”Skandal, hoppas de inte tar någon medalj i sprint”.

Emil Fritzell: ”Kan de skicka Susanna Kallur till Rio kan de definitivt skicka Jönsson och Majorov!”.

Mikael Bernelind: ”Sjukt! Emil har en potential i sprint som endast Calle och Teodor kan matcha och förutom skadan så har han visat tecken på att han är på väg mot fin form. Dessutom så har han rutin och en personlighet som lyfter vilket lag som helst. Trist!”.

Håller med SOK

Men det finns även de som håller med SOK och deras beslut om att inte låta Emil Jönsson få åka. En av dem var Monica Nyberg som skriver: ”Rätt beslut! Nu får de yngre ta över!”.

Även Jenny Hellström håller med: ”Helt riktigt. Man kan inte åka på gamla meriter hur länge som helst”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet