Ett av årets tidigare skicrossrace i Val Thorens. Foto: BILDBYRÅN

Näslund tog karriärens första seger

Uppdaterad
Publicerad

Hon imponerade hela vägen till final och väl där hade motståndarna aldrig någon chans. Sandra Näslund ledde hela vägen från start och tog hem karriärens första seger i skicross – i comebacken dessutom. ”Det var kul att åka”, säger hon till SVT Sport.

Väl i mål brast svenskan ut i gråt då hon pekade på hjälmen för att hylla Anna Holmlund, som fortfarande inte vaknat upp sedan kraschen innan jul.

– Det måste vara mycket känslor, säger SVT Sports expert Lars Lewén.         

Näslund som gjorde comeback efter kraschen på träning för drygt tre veckor sedan

– Det var ganska nervöst, men det var kul att åka, säger Näslund till SVT Sport.

– Det är mycket tankar som snurrar, både Anna och efter min krasch också och så där. Men jag kan ändå hålla fokus när jag står på start och det är skönt att kunna visa det, säger hon.

Andersson utslagen direkt

För en månad sedan åkte han hem en tredjeplats i Val Thorens, en tangering av karriärens bästa resultat. Under tävlingarna i Watles siktade Viktor Andersson på säsongen andra pallplats. Men det blev en speciell tävling. Istället för kval under fredagen valde man att köra en 64-stege för herrarna och 32 för damerna.

Väl i första heatet slappnade Andersson av och blev omåkt precis före målgång och det blev en missad kvartsinal. Sandra Näslund däremot tog sig i överlägsen stil vidare till både kvartsfinal och semi.

Ingen tävling för VÖN

Sveriges främste manlige skicrossåkare de senaste åren, Victor Öhling Norberg, har inte tävlat alls efter flickvännen Anna Holmlunds svåra krasch den 19 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.