Mats Årjes. Foto: Bildbyrån

Skidförbundets Mats Årjes föreslås som ny SOK-ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Svenska skidförbundets ordförande Mats Årjes föreslås av valberedningen att bli ny ordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK), enligt Radiosporten.

50-åringen från Stockholm sitter sedan tidigare med i Internationella skidförbundets styrelse och är vd för vinteranläggningsföretaget Skistar.

”En enig valberedning föreslår Mats Årjes som ordförande för SOK för de kommande tre åren. Mats Årjes har en djup och bred erfarenhet av, och god kunskap om, idrottsrörelsen. Han har mångårig idrottsledarerfarenhet både som ideellt engagerad idrottsledare och som anställd inom idrotten”, skriver valberedningen i en motivering som Sveriges Radio tagit del av.

Vestberg lämnar sitt uppdrag

Svenska konståkningsförbundets ordförande Katarina Henriksson och SOK:s vice ordförande Per Palmström är de övriga kvarvarande kandidaterna när en nye SOK-ordförande väljs på årsmötet den 19 april.

Hans Vestberg meddelade i januari att han lämnar uppdraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.