Foto: Bildbyrån

Lindström gladde med fjärdeplats

Uppdaterad
Publicerad

Anton Sjipulin vann herrarnas jaktstart i Holmenkollen – men Fredrik Lindström gladde med en fin fjärdeplats efter fyra felfria skjutningar.

– Jag gjorde väldigt mycket rätt i dag, säger han till SVT Sport.

Ryssen vann jaktstarten på 12,5 kilometer efter en bom, 5,7 sekunder före den franska giganten Martin Fourcade. Fransmannen fick se sig besegrad efter att ha inlett och avslutat skyttet med en bom.

Lindström bäst av alla på vallen

Desto bättre gick det för svenske Fredrik Lindström i skyttet som var felfri på vallen, vilket han var ensam om bland samtliga deltagande i jaktstarten. Med 44 sekunder från Sjipulin och 23 sekunder från tredjeplatsen visade han fin form inför morgondagens masstart.

– Det här ska han vara riktigt nöjd med, säger SVT Sports expert Björn Ferry.

”Vilket lopp!”

Svensken var sprudlande glad efteråt.

– Vilket lopp! Känns som jag verkligen skjutit för att vinna på något vis, lite annan mental inställning också. Inte försöka safea, utan våga skjuta på, skjuta i flytet på något vis. Det tror jag var nyckeln i dag, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

– Jag gjorde väldigt mycket rätt i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.