• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Uppsala i Uppsala län. Det brinner i en bilskrot i Boländerna. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Uppland. Läs mer

Foto: TT NyhetsbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Succén: Fredrik Lindström tvåa i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Succén för svenskt skidskytte fortsätter. Fredrik Lindström kom tvåa i Östersund efter en fin insats i sprinten och tog första pallplatsen på tre år. ”Nu går det skitbra”, säger han till SVT Sport.

Det första skyttet såg något långsamt ut, men Fredrik Lindström satte alla skotten. När han gled fram till hemmapublikens stora jubel och sen sköt fullt i det stående fanns chansen att något kunde hända.

”Biffen” var 18,8 sekunder efter segraren Martin Fourcade efter första skyttet och slogs om andraplatsen. Det var stenhårt mellan Peiffer, Doll och Eberhard där det bara skiljde sekunder mellan placeringarna.

”En kamp”

– Det var en kamp hela tiden förra året för att komma topp femton. Jag visste någonstans att gör jag min grej har jag en bra chans, säger Fredrik Lindström.

På det sista varvet satte svensken in en stenhård forcering och jagade.

– Han käkar verkligen sekunder där, säger SVT Sports kommentator AnnaMaria Jansson. Experten Magdalena Forsberg fyllde i:

– Jättebra kört av Fredrik. Verkligen, säger hon.

”Kan inte rusa”

Lindström gick från fjärde till andra plats på spurtvarvet och det betalade sig. Han blev tvåa med drygt två sekunders marginal och tog en ny pallplats i Östersund.

– Man kan inte rusa heller för då blir det för tungt på slutet. Man får driva sig själv framåt, men med huvudet på skaft. Det känns som att jag tagit ett steg, säger han.

Ingen kunde hota franske suveränen Martin Fourcade som sköt fullt och vann 43.2 sekunder före Lindström.

–Det var verkligen känslosamt idag. Jag kämpade hårt och det var inte lätt med förhållandena, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer