Skofteruds familj: ”Kan inte beskrivas med ord”

Publicerad

Norska OS-guldvinnaren Vibeke Skofterud hittades död i söndags, 38 år gammal, efter en vattenskoterolycka. Nu har hennes familj uttalat sig i ett pressmeddelande.

Stöttningen från skidvärlden var enorm och flera profiler, däribland Charlotte Kalla, uttryckte sin sorg och sitt stöd till familjen.

I ett pressmeddelande har Skofteruds familj nu uttalat sig om de senaste dagarna.

”Vi går igenom de tyngsta dagarna en familj kan uppleva. Förlusten av vår kära Vibeke kan inte beskrivas med ord, och det är obegripligt att vår dotter, syster och käresta inte finns mer. Vi söker tröst hos varandra och i det faktum att Vibeke i sitt alltför korta liv, levde rikt och satte djup spår efter sig”

I pressmeddelandet skriver även familjen att de önskar att få sörja i fred och att uttalandet blir det sista som de gör i saken.

Pressmeddelandet avslutas med ett tack till de som stöttat familjen. ”Tusen tack för allt stöd, det värmer i en svår tid.”

Dessutom står det klart att Skofterud kommer att begravas i Eidsberg kyrka den 9 augusti och att hela ceremonin kommer att visas på en storbildsskärm utanför kyrkan.

Läs hela pressmeddelandet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer