Foto: TT

Kristoffersen är tillbaka – vann efter bojkotten

Uppdaterad
Publicerad

Flopp i premiären i Sölden, bojkott i första slalomen i Levi. Nu är Henrik Kristoffersen tillbaka. En märkbart känslosam norrman vann världscupslalomen i Val d’isère. ”Att slå tillbaka på det här sättet kunde inte vara så mycket bättre”, säger han till NRK.

Kristoffersen är i konflikt med det norska förbundet, som han har stämt på 15 miljoner norska kronor eftersom de inte låter honom ha en egen sponsor på hjälmen. Därför var han inte med i säsongens första världscupslalom.

”Är glad”

Efter en tredjeplats i storslalom i går berättade norrmannen att han hade gråtit inför andra åket. Men nu är han tillbaka på topp.

– Det är en otroligt bra känsla just nu. Det har varit tufft den sista månaden, och att då slå tillbaka på det här sättet kunde inte vara så mycket bättre. Det är ett steg i rätt riktning. Jag är inte helt på topp än, men jag är nöjd med dagens åk, säger han till NRK.

Efter ett jätteåk i andra, och en urkörning av ledande Alexis Pinturault, tog förra årets slalomcupvinnare Kristoffersen en efterlängtad seger.

Två svenskar topp nio

Norrmannen kunde matcha ett annat superstarkt åk av Marcel Hirscher, och slog sig märkbart lättad för bröstet i målfållan.

För svensk del blev det två topp tio-placeringar. Mattias Hargin hade känning på pallen och var sexa efter första åket – men i andra tappade han. Istället blev André Myhrer bäste svensk med en åttondeplats efter att ha åkt upp sig något i andra. Hargin blev nia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.