Reine Barkered (Sve), Leo Slemett (Fra), Kristofer Turdell (Sve) Foto: TT

Slemett snuvade svenskarna på VM-titel

Uppdaterad
Publicerad

Båda svenskarna Kristofer Turdell och Reine Barkered hade chansen att ta hem årets upplaga av Freeride World Tour och bli korad till världens bäste friåkare. Men med liten marginal kunde istället fransmannen Leo Slemett ta hem titeln.

Reine Barkered vann säsongsavslutningen i FWT i schweiziska Verbier, Freeride World Tour, friåkningens svar på den alpina världscupen. Barkered ställde ner ett riktigt vasst åk som domarna belönade med 95 poäng, av 100 möjliga. Segern räckte ändå inte till totalseger eftersom fransmannen Léo Slemett slutade på andra plats och han lyckades därmed att ta hem den totala cupen.

Den andre svensken Kristofer Turdell var nog den som satsade hårdast och störst av alla i startfältet och hade ett grymt åk på gång. Turdell missade dock lite i landningen i andra hoppet fick rejält med bakvikt och hamnade i ”baksätet”, sen var guldchansen borta. 26-åringen från Gällivare slutade på sjätte plats i dagens tävling och tredje i totalen.

Slutställning Freeride World Tour

1. Léo Slemett – Frankrike

2. Reine Barkered – Sverige

3. Kristofer Turdell – Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.