Dahlström ordnade VM-silver i sista åket

2 objekt

Emma Dahlström höjde sig i sista åket och tog VM-silver i skidor slopestyle. När få trodde att hon skulle höja sig efter ett dramatiskt andra åk, så fick hon ihop det i sista åket och hämtade hem en medalj i Sierra Nevada.

– Så skönt med ett silver. Jag hade kunnat göra det lite bättre, men jag är ändå så otroligt glad över att det räckte till silver, säger Emma Dahlström. 

Dahlström hade till en början i likhet med flertalet åkare svårt att hantera det hala, snö- och sandblandade underlaget. I andra heatet var hon nära att ta ledningen, men föll efter sista railen.

Därefter laddade hon om och gjorde ett av sina bästa åk under vintern. Hon tog sig ner för backen med stor kreativitet och säkerhet till en andraplats med poängen 83.80.

Misslyckades i X-Games

– Vilken final hon gör. Det var verkligen på gärdsgården att hon tog sig till final. Men när det gällde som mest, så gjorde hon det, säger Becksmo.

Dahlström, som inledde säsongen starkt med ett par pallplatser i världscupen, har haft det tungt under 2017 och nådde endast två sjätteplatser i slopestyle och Big Air i X-Games i Hafjell.  Hon fick sålunda ett fint avslut på säsongen.

Överraskande seger för fransyska

15-åriga fransyskan Tess Ledeux blev världsmästare efter ett starkt andra åk, där hon gick ner med poängen 85.60. Det täckte upp för två sämre åk i tävlingen. Schweiziska slopestylecupledaren Sarah Hoefflin knep bronsmedaljen.

Herrarna utanför pallen

Svenska herrarna Henrik Harlaut och Jesper Tjäder hade en tung dag i backen. Harlaut åkte säkrare än vad han gjort tidigare under säsongen i slopestyle, men höjde sig inte när det gällde som mest och missade pallen. Han kom på fjärdeplats - 0.60 poäng efter bronsmedaljören.

 – Jag skulle egentligen gett bättre poäng till mitt första än sista åk, men det har varit kul att åka skidor. Jag gjorde mitt bästa och det räckte tyvärr inte i dag, säger Henrik Harlaut. 

Tjäder fick i sin tur en mardrömstart med två raka kraschar. Han lyfte sig inte från det i sista åket och hamnade långt bakom toppskiktet. Han slutade på 12:e plats i finalen.

Amerikanen McRae Williams vann VM-guldet före landsmannen Gus Kenworthy. Britten James Wood knep bronset.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.