Emma Dahlström tog hem SM-guldet i Kläppen överlägset. Foto: TT Nyhetsbyrån

SM-guld till Dahlström

Uppdaterad
Publicerad

Sist hon tävlade i SM var för sju år sedan – då tog hon ett silver. När hon väl gjorde comeback gjorde hon det med besked. Slopestyle-stjärnan Emma Dahlström tog en överlägsen seger i Kläppen. ”En underbar dag och jag är otroligt nöjd”, säger Dahlström till SVT Sport.

Sista dagen på SM i snowboard och freeskiing i Kläppen, Sälen. Då tog freeski-åkaren Emma Dahlström ett överlägset guld framför Filippa Ring och Tova Stål.

– Var en underbar dag i Kläppen med sol och tävlingen höll otroligt hög nivå. Väldigt glad och nöjd över att ha slutat överst på pallen, säger Emma Dahlström.

Herrklassen togs hem av en annan svensk slopestyle-stjärna, Jesper Tjäder. Han tog hem guldet före Hugo Burvall och Oliwer Magnusson.

SM i Kläppen pågår 7:e till 10:e april och närmare 150 åkare gör upp om medaljerna i snowboard och freeskiing. Bland de tävlande finns namnkunniga åkare som Emma Dahlström, Jesper Tjäder, Niklas Mattsson och Måns Hedberg från de svenska landslagen.

Resultat slopestyle

Damer

1. Emma Dahlström, 91,5

2. Filippa Ring, 84,5

3. Tova Stål, 47

Herrar

1. Jesper Tjäder, 90,8

2. Hugo Burvall, 90,0

3. Oliwer Magnusson, 83,8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.