Linn Sömskar. Foto: Bildbyrån.

Sömskar klar för nytt långloppsteam

Uppdaterad
Publicerad

Linn Sömskar är klar för ett nytt långloppsteam.

Kommande säsong blir hon en del av Team Eksjöhus där profilen Oskar Svärd är teamchef.

Linn Sömskar, 32, har erfarenhet från landslaget i längdskidor och har parallellt varit en av världens bästa rullskidåkkare.

I fjol gjorde hon debut som långloppsåkare i Team Nordic Athlete, men drabbades av allvarliga frostskador redan i första loppet.

Sömskar är nu redo för ett lyft i långloppscupen. Hon presenterades idag som ny åkare i Team Eksjöhus, ett nytt team där välmeriterade åkaren Oskar Svärd är teamchef.

– Jag missade en stor del av förra säsongen på grund av skador, vilket har gjort mig ännu mer motiverad i år. Nu har jag också bättre inblick i vad som krävs och fokuserar på att bygga upp hårdheten och tåligheten för att ta steget upp på pallen nästa säsong. Med lagets stöd siktar jag, inte helt otippat, på den gröna sprinttröjan, säger Sömskar i ett pressmeddelande.

KLIPP: Rekordmånga damåkare i långloppscupen (5 maj):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.