Therese Johaug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sponsorn om Johaug: ”Vi upprätthåller vårt stöd”

Uppdaterad
Publicerad

Norska längdlandslagets huvudsponsor kan säga upp samarbeten med utövare som dopar sig, men i Therese Johaugs fall stannar de kvar: ”Vi upprätthåller vårt stöd till landslaget och utövaren i en svår tid”, säger huvudsponsorn.

– Utifrån den informationen som vi har nu, och som vi litar på, så upprätthåller vi vårt stöd till landslaget och utövaren i en svår tid, säger Jon Oluf Brodersen från huvudsponsorn till det norska skidlandslaget, Sparebank 1:s.

– Nu förväntar vi oss att landslaget omedelbart ser över sina rutiner. Därefter ser vi fram emot utredningens rapport om användandet av astmamediciner. Efter det får vi se om vi ska omvärdera vårt sponsorskap, säger Jon Oluf Brodersen till Kampanje.

Även Johaugs privata sponsor Eger står fast vid sitt stöd till skidstjärnan, eftersom att Johaug, enligt sponsorn, fullföljt sin undersökningsplikt, skriver Dagens Media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.