Halfvarsson på pallen i OS-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett fint formbesked i OS-genrepet för Calle Halfvarsson. Svensken blev trea i sprinten i österrikiska Seefeld. Johannes Hösflot Kläbo var det ingenting att göra åt – norrmannen tog sin femte sprintseger på sex försök.

Svensken hade det besvärligt under loppet men knäckte Federico Pellegrino på upploppet.

– Det där var supersnyggt gjort av Calle Halfvarsson, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Starten på loppet blev avvaktande. Halfvarsson blev tidigt instängd men vid krönet av långa backen stod fältet nästan stilla när ingen ville ta täten. Till slut gav sig Halfvarsson först ut nedför den isiga backen, men svensken blev snabbt upphunnen Kläbo, Pellegrino och Lucas Chanavat som kom efter i suget. Dessa såg då ut att vara palltrion men Halfvarsson kom igen och spurtade ner Pellegrino.

”Kroppen svarar bra”

– Det känns bra, det är återigen ett kvitto på att man är med däruppe och att kroppen börjar svara rätt bra, säger Halfvarsson till SVT Sport men medger att hans taktiska förmåga kanske inte var på topp.

– Jag är lite för ivrig och har för dåligt tålamod däruppe på toppen, ingen vill åka först utför och jag tar mig an det.

På upploppet dominerade Johannes Hösflot Kläbo som vanligt. Tvåa blev fransmannen Lucas Chanavat.

Avstår masstarten

Svensken kommer inte att åka morgondagens masstart över 15 kilometer, då resan till Japan står för dörren. Där ska de sista OS-förberedelserna göras.

– Jag står över för att vara utvilad inför den långa resan till Japan som vi ska göra på måndag, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.