Stephan på glid uppmärksammas internationellt

Uppdaterad
Publicerad

Vinterstudions programserie Stephan på glid är nominerad till den internationella sportfilmfestivalen i Milano 19-20 november, i kategorin ”Sport och samhälle”. Programserien sändes i sju avsnitt vintersäsongen 2015/16.

I Stephan på glid gav SVT-profilen Stephan Wilson, som knappt stått på ett par skidor tidigare, sig själv utmaningen att med hjälp av Vinterstudions profiler Jacob Hård, Mathias Fredriksson och Johanna Ojala lära sig åka skidor – och nio månader senare starta i det nio mil långa Vasaloppet. Ett lopp som han, med stor möda, ivrigt påhejad av publiken och andra åkare, klarade. 

Med en nybörjares ögon resonerade han kring skidkultur och folklighet, träning, vardag och livsstil. 

– Med Stephan på glid tog vi ett lite annorlunda grepp om skidsporten och vår relation till den. Det är väldigt roligt att serien blev så uppskattad hos vår publik och nomineringen är en härlig bonus, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensson.

Stephan berörde många och fick ta emot en storm av hylllningar inför, under och efter Vasaloppet.

– Kul att serien uppskattas även utanför Sveriges gränser. Ett stort tack till SVT Sport som trodde på mig och serien, säger Stephan Wilson.

Upplev alla avsnitt i tittarsuccén Stephan på glid igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer