Stina Nilsson nobbar Tour de Ski kommande säsong. Foto: BILDBYRÅN

Nilsson nobbar Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson väljer i vinter att stå över Tour de Ski.

Hon hade funderat över hur hon skulle göra, men bekräftade i samband med måndagens upptaktsträff beslutet.

– Jag har gjort en plan A, plan B och plan C. Som det ser ut nu finns Tour de Ski inte med i min plan A, säger Nilsson till TT.

Svenska längdstjärnan Stina Nilsson fanns med på podiet, när landslaget mötte pressen under måndagens upptaktsträff. Hon bekräftade då att hon – i likhet med Charlotte Kalla – inte kommer att delta i vinterns Tour de Ski.

– Jag kommer att försöka prioritera att få en längre träningsperiod på snö hemma i Sverige. Och att hitta ett lugn och samla på mig bra energi, säger hon till TT och fortsätter:

– Bara för att jag säger en sak nu betyder det inte att jag inte kommer att stå på starlinjen då. Men plan A är som sagt att inte åka.

”Varit skadefri hela försäsongen”

För det är ingen dålig försäsong som ligger bakom beslutet. Hon har inte haft några längre avbrott och ser fram emot att fortsätta tävla på alla distanser inför OS.

– Jag har varit frisk och skadefri under hela försäsongen, säger hon till SVT Sport.

– Jag är inriktad på att bemästra alla delar – då vill jag inte utesluta någonting, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.