Stina Nilsson vann senaste sprinten i Drammen. Foto: TT.

Stina Nilsson bra med i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson gjorde ett bra kval i fristilssprinten i Quebec. Hon gick säkert till final som inleds klockan 19.10 i kväll. Allra snabbast var Hanna Falk som vann kvalet på 3.02,91.

Ledaren i sprintcupen Maiken Caspersen Falla var tvåa på 3.04,63, strax före Marit Björgen och Stina Nilsson följt av Heidi Weng, bara kända namn högst upp.

Ida Ingemarsdotter och Anna Dyvik kommer också att få åka kvartsfinal som tolva och 15:e. Även Charlotte Kalla, som åker sprinten för ovanlighetens skull i den här minitouren, klarade sig med viss möda till kvarten som 25:a. Anna Haag hade lite oflyt och blev utslagen som 31:a – 0,15 från kvarten.

På herrsidan var norske Johannes Hösflot Kläbo snabbast. Teodor Peterson (8), Marcus Hellner (11), Emil  Jönsson (12) och Viktor Thorn (29) är de svenska herrbidragen i kvartsfinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.