Foto: TT Nyhetsbyrån

Stina Nilssons tränare Iversen tar över Johaug

Publicerad

Ole Morten Iversen har lett Stina Nilsson och det svenska damlandslaget till succé i två raka vintrar. Nu är det bekräftat att han tar över det norska damlandslaget. – Jag går ödmjukt in i den här rollen, säger Ole Morten Iversen på en presskonferens.

Ole Morten Iversen har de senaste två åren tränat det svenska damlandslaget och hyllats stort efter bland annat Stina Nilssons framgångar. Efter den senaste säsongen valde han att tacka för sig.

Nu är det bekräftat att 58-åringen kommer att ersätta Roar Hjelmeset som de norska damernas nya förbundskapten.

– Han är ett välkänt namn i längdskidsvärlden och har många meriter, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.

Det blir ett helt nytt landslag som Iversen tar över. Marit Björgen har avslutat sin karriär medan Therese Johaug är tillbaka i landslaget efter sin dopningsavstängning.
– Det är lite blandade känslor, det glädjer mig något otroligt över att få komma i gång och lära känna tjejerna. Jag går ödmjukt in i den här rollen, det är ett fantastiskt jobb, säger Iversen.

”En utmaning”

Iversen fick förfrågan om att ta över det norska landslaget i fredags och har redan hunnit påbörja sitt uppdrag som förbundskapten med en upptaktsträff i Oslo.
– Det kommer att bli en utmaning. Först tänkte jag att jag inte vågade ta mig an uppdraget. Men då sa jag till mig själv att jag måste ta chansen när jag får möjligheten, säger han.

Iversen förklarar även att han redan innan hade bestämt sig för att tacka ja till erbjudandet som förbundskapten om han skulle få den. Vem som blir assisterande förbundskapten är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer