Matts Olsson med i toppstriden

3 objekt

Efter sitt första åk i dagens VM-tävling i St: Moritz är Matts Olsson med i toppstriden.

Matts Olsson överraskade alla när han kom tvåa i världscupstävlingen i Garmisch-Partenkirschen i januari.

– Det är perfekt, jag kan inte be om ett bättre läge, säger Matts Olsson till SVT Sport.

Olsson som har dragits med en förkylning men såg minst sagt kry ut i backen. Dessutom kom han nyligen tillbaks från en korsbandsskada.

– Man blir lite trött här på slutet med det hade man säkert blivit ändå. jag har haft en bra "knädag", det kommer att funka ett åk till, säger Olsson som inför VM har behandlat knäet med kortisonsprutor.

Världscupsettan Marcel Hirscher leder efter herrarnas första åk. Men Olsson är med 34 hundradelar efter Hirscher med i medaljracet. Till en pallplats skiljer det bara 4 hundradelar. Två ligger österrikaren Philipp Schörghofer och trea är Alexis Pinturault.

Myhrer står över andra åket

André Myhrer gjorde en grov miss och ligger hela 3,24 bakom ledaren.

– Jag gick in med inställningen att jag skulle åka så fort jag kan. Men jag tappade redan från början och gjorde missar på fel ställen. Det är som det är, säger André Myhrer till SVT Sport.

Myhrer som har haft problem med ryggen passar på att vila upp sig inför slalomtävlingen imorgon.

– Ryggen känns bra, men frågan är om det är värt risken att köra ett andra åk. Jag tror inte ens att jag är topp 30 så jag skippar nog det andra åket. Nu är det bara att hålla tummarna för Matts, säger André Myhrer till SVT Sport.

23-årige Mattias Rönngren gjorde en helt okej VM-debut med sina 2,39 efter ledaren.Den andra svenska VM-debutanten, 22-årige Kristoffer Jakobsen är 2,65 efter.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.