Jonna Sundling vann supersprinten i Bruksvallarna medan Stina Nilsson åkte ut redan i kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Sundling vann supersprint – Nilsson utslagen i kvarten

Uppdaterad
Publicerad

Idag avgjordes en supersprint över 100 meter i Ramundberget och på damsidan vann Jonna Sundling i en tävling som kördes i duellformat. Stina Nilsson åkte ut i kvartsfinal då hon förlorade mot den norska världsrekordhållaren Marte Nordlunde.

– Det känns jättekul. Det var tufft motstånd och jag tappade tekniken lite på slutet så jag var inte säker på att jag skulle ta det, säger Sundling i Sundsvalls Tidnings webbsändning.

I finalen slog Jonna Sundling uppstickaren Linn Svahn knappt. Det efter att ha slagit Maja Dahlqvist i semifinalen i en tävling där hela det svenska sprintlandslaget var med.

Segern var Sundlings andra på två dagar då Umeå också vann sprintstafetten i torsdags.

På herrsidan vann norrmannen Ludvig Sögnen Jensen före italienaren Emanuele Becchis. Bästa svenskar var Karl-Johan Dyvik och Marcus Grate som åkte ut i semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.