Kajsa Kling körde ur VM-premiären i super-G. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kajsa Kling körde ur i VM-premiären

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dyster VM-premiär i St Moritz för såväl svenska Kajsa Kling som för världsstjärnan Lindsey Vonn. Båda körde ur i super-G. Nicole Schmidhofer från Österrike tog en överraskande seger.

Både österrikiska OS-guldvinnaren Anna Veith och amerikanska storstjärnan Lindsey Vonn körde ur i tisdagens super-G.

– Jag höll på att tappa staven, blev distraherad och tryckte för hårt på fel ställe i backen. Jag känner att jag har självförtroende, men jag har inte hittat tajmingen riktigt i super-G. Jag tror att störtloppet är min bästa chans att ta medalj här, säger Lindsey Vonn till TV4.

Skrällseger för Schmidhofer

Favoriternas missar öppnade för Tina Weirather som klev fram och gjorde ett riktigt bra åk. Lara Gut startade kort därefter, nosade på ledningen, men fick ge sig mot Weirather med bara tre hundradelar.

Trots att det var tidigt i tävlingen såg Weirathers åk ut att bära riktigt långt. Men Nicole Schmidhofer ville annorlunda. Österrikiskan gled in över mållinjen 33 hundradelar före 27-åringen från Liechtenstein och fick överraskande kliva högst upp på pallen i VM-premiären.

– Det är en bra dag, ett fantastiskt resultat för mig. Jag kan inte tro det, säger guldmedaljören Schmidhofer till TV4.

”Gick åt skogen”

För svensk del var Kajsa Kling det stora hoppet på förhand. Svenskan fick en bra start, men tappade successivt under åkets gång och till slut körde också hon ur.

–Jag får inte riktigt driv i svängarna där uppe och här nere går jag för rakt på och hinner inte med. Jag gör det jag kan med det jag har just nu. Kroppen är där, men huvudet är inte riktigt med. Det här gick åt skogen, säger Kajsa Kling till TV4 och fortsätter:

– Besiktiningsmässigt är det okej, men jag ifrågasätter mig själv. Det är något mentalt, förmodligen något jag haft med mig hela livet.  Jag kommer inte in i den där zonen där allt flyter, jag längtar tills jag hittar dit.

Även den andra svenskan i startlistan, VM-debutanten Lisa Hörnblad, körde ur.

Hela tävlingsprogrammet för VM, som sänds i TV4 och Eurosport, hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer