​Estelle Alphand tog andra slalomsegern. Foto: TT Nyhetsbyrå

Svensk alpinsuccé ”Down under”

Uppdaterad
Publicerad

Estelle Alphand tog sin andra slalomseger på en vecka när hon vann FIS-tävlingen i Coronet Peak i Nya Zeeland.

– Jag har haft svårt i slalom, men det här var en väldigt fin bana och snön var hård, säger Alphand till AP.

Estelle Alphand vann i Coronet Peak i Nya Zeeland med 11 hundradelars marginal till tvåan Mina Fuerst Holtmann, Norge, och 52 före Katharina Liensberger, Österrike. Sara Hector kom fyra och Natalie Eklund åtta.

Det var Alphands tredje pall-plats på sju tävlingar. För en vecka sedan vann hon en av två slalomtävlingar i australiska Thredbo.

Vinterstudion

22-åriga Alphand är dotter till den förre franske alpinstjärnan Luc Alphand, hon har dubbelt medborgarskap eftersom hennes mamma är svensk.

Hector dominerar

Sara Hector har verkligen kommit i gång efter sin comeback i januari då hon hade varit borta i drygt ett år efter en svår knäskada. På sju tävlingar i Australien och Nya Zeeland har hon fyra segrar, en tredje plats och två fjärde platser. Tre av segrarna i storslalom och en i slalom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet