Rikard Grip är chockad. Foto: Bildbyrån

Svenske förbundskaptenen: ”Chockerande”

Uppdaterad
Publicerad

Ryska skidåkarna Alexander Legkov, OS-guldmedaljör i Sotji, och Jevgenij Belov stängs av på livstid från OS för dopning i Sotji 2014.

– Det är chockerande, säger Sveriges förbundskapten Rikard Grip till TT.

– Vad ska jag säga? Det är chockerande att höra, men någonstans bör det finnas grunder i att någon har fattat det beslutet. Det är ju oerhört tråkigt och det påverkar vår idrott så klart, säger den svenska skidförbundskaptenen Rikard Grip.

Grip kommer alltid att komma ihåg Sotji-spelen med glädje, då Sverige gjorde succé i längdspåren med elva medaljer.

– Men det är klart, allting runt omkring det med systematiken som har funnits kring det här, det gör att det är väldigt skrämmande.

Även om det frustrerar honom att så ofta behöva prata om dopning i stället för prestationer, tror han att det som nu uppdagas kan leda till något gott.

– Jag upplever att för varje gång, oavsett idrott, som man är med och fångar upp sådana som inte håller sig till Wada-koden, så blir idrotten förhoppningsvis bättre och bättre, säger Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.