Foto: Bildbyrån.Visa alla (3)
Visa alla (3)

Svenskorna sköt bort sig i Östersund

Publicerad

I ett blåsigt Östersund blev det många bom för svenskorna som inte lyckades ta sig in topp 30. Vann gjorde tyskan Denise Herrmann som tog hem sin andra världscupseger.

Det var ett mer blåsigt Östersund än vad det varit tidigare i vecka och det påverkade många. Något som kanske skulle kunna vara till fördel för de svenska åkarna som är vana vid vinden i Östersund.

Men svenskorna skött bort sig. Emma Nilsson, Linn Persson, Elisabeth Högberg och Mona Brorsson alla med tre missade skott var. Anna Magnusson bästa svenska med 2 bom, slutade 37:a.

– Det var en bom för mycket för att plocka riktigt många placeringar men 90% träff får jag ändå vara nöjd med, säger Anna Magnusson till SVT Sport.

Andra raka för Herrmann

Denise Herrmann gick ut första av alla i jaktstarten och såg ut att hantera vinden bra. Men så kom två bom i det tredje skyttet för tyskan som lämnade straffrundan drygt elva sekunder efter fransyskan Justine Braisaz.

De var fyra åkare som kom in i princip samtidigt till sista skyttet. Fullt för Braisaz och Herrmann. Bom för Marte Olsbu och Dorothea Wirrer. Herrmann gick direkt i förta backen och fransyskan hade ingen chans.

– Jag hade lite problem i tredje skyttet där jag bommade två men efter sista skyttet var det bara att ge 110 procent i spåret, säger Denise Herrmann tilll SVT Sport.

Herrmann gick till slut i mål nästa 26 sekunder före Braisaz. Norskan Olsbu slutade trea.

– Det känns helt fantastiskt att ta andra vinsten här i Östersund, säger Herrmann.

Svenskornas placeringar:

Visa

37: Anna Magnusson +3:21.8 (2 bom)

39: Emma Nilsson +3:30.9 (3 bom)

40: Mona Brorsson +3:31.6 (3 bom)

42: Linn Persson +3:41.4 (3 bom)

44: Elisabeth Högberg +3:42.3 (3 bom)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer