Sverige kan bli sist efter förlust mot Japan

Damkronorna förlorade mot Japan i placeringsmatchen med 2-1 efter förlängning. Nu ställs Sverige mot Korea i matchen om sjunde och åttonde plats.

Det var en oerhört jämn match där Japan tog ledningen genom Shiori Kioke efter dryga två minuter in i den andra perioden. Sverige lyckades kvittera i den sjunde minuten då Lisa Johansson fick göra sitt första mål i mästerskapet.

Den tredje perioden var också den väldigt jämn men inget av lagen lyckades göra mål. Japan var närmast med dryga tio sekunder kvar då Rui Ukita sköt ett skott mot Sara Grahn, som lyckades göra en räddning som ledde till förlängning. 3:16 kom det avgörande målet som gjorde att Sverige nu kommer att möta Korea på tisdag för spel om antingen sjunde eller åttonde plats.

I den andra placeringsmatchen vann Schweiz över Korea med 2-0.