Svindal: ”Alpin skidåkning är det sämsta jag kan göra”

Uppdaterad
Publicerad

Olympiamästaren Aksel Lund Svindal är inte mätt på framgångar. Den 36-årige norska superstjärnan vill så gärna vara med i vinterns höjdpunkt, alpina VM i Åre. Frågan är om han sargade knä håller för ännu en vinter?

– Tyvärr är alpin skidåkning det sämsta jag kan göra med den typen av skada jag har, säger han till SVT Sport.

Norrmannen som idag mötte media på Olympiatoppen i Oslo har gjort en imponerande comeback efter den svåra kraschen i Kitzbühel för två år sedan där han slet sönder korsband och menisk i olyckan.

OS-guldet i störtlopp i Sydkorea såg många kanske som en slutpunkt för Svindal som var rejält sliten efter världscupfinalen i Åre. Men nu tränar han för fullt inför den kommande VM-säsongen.

Att det är just i Åre som VM avgörs ger dock Lund Svindal extra motivation. Han fick sitt stora genombrott i Åre-VM 2007 med guld i såväl störtlopp som storslalom.

– Jag vet att jag har stora chanser att lyckas i Åre. Speciellt störtloppet har jag bra koll på. Åre är fett!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.