Aksel Lund Svindal tog sin 33:e världscupseger när störtloppet avgjordes i Beaver Creek, USA. Foto: Bildbyrån

Svindal en vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Aksel Lund Svindal är återigen en vinnare. I det fjärde loppet efter comebacken tog norrmannen sin 33:e världscupseger när störtloppet avgjordes i Beaver Creek, USA.

– Det är spännande. Vi får se om det håller, det kan bli seger, sa Aksel Lund Svindal till NRK efter sitt åk i den pågående världscuptävlingen.

Och mycket riktigt räckte det för i det fjärde loppet efter comebacken står Aksel Lund Svindal, 34, återigen överst på pallen.

Vinterstudion

Den norske fartfantomen vann störtloppet i Beaver Creek, USA, med 15 hundradelars marginal till Beat Feuz, Schweiz, och 49 före Thomas Dressen, Tyskland.

Senast som Svindal vann var i januari 2016, precis innan han åkte på en korsbandsskada.

34-åringen gjorde en lyckad comeback förra hösten, men tvingades till en ny operation i januari i år vilket höll honom borta fram till den här säsongens fartpremiär.

Felix Monsen, som var ende svensk att komma till start, slutade på en 65:e plats drygt fyra och en halv sekund efter täten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet