Foto: SVT

SVT:s expert: ”Oväntat laddade ord”

Uppdaterad
Publicerad

Efter lördagens 5 km klassiskt där Charlotte Kalla slutade på en nionde plats sa landslagets damtränare Mattias Persson att svenskan inte mår bra i själen.

I dag skyddades hon från media och gav inte några intervjuer inför 10 km fristil. ”Det är något som inte stämmer”, säger SVT Sports expert Johanna Ojala.

Det var efter gårdagens 5 km klassiskt som landslagets damtränare Mattias Persson nämnde att Charlotte Kalla inte mår bra i själen.

SVT Sports expert Johanna Ojala är kritisk till uttalandet.

Vinterstudion

– Det var lite oväntat laddade ord som skapar uppståndelse i media. Man blir nyfiken och börjar fundera och vill veta mer. Han försöker få fram att pressen varit stor och att det är därför inte Kalla nått de resultat man förväntat sig, säger hon.

– Det är ovanliga ordval. Han kunde sagt det på något annat sätt.

Vad ger det för signal att inte ge en intervju inför dagens lopp?

– Det är något som inte stämmer när man bryter ett mönster, säger Ojala.

”Står för det”

Mattias Persson ångrar inte sitt uttalande:

– Jag står för det jag har sagt. Hon mår inte bra när hon inte presterar som hon förväntas göra, framför allt utifrån sina egna förväntningar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet