Världscupen i långlopp Foto: Bildbyrån.

SVT sänder säsongens Ski Classics

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Vinterstudion får ytterligare ett tillskott: från och med lördag 3 december kommer långloppscupen i längdskidor, Ski Classics att visas i SVT.

– Det känns väldigt bra att vi kan stärka vårt redan starka vinterutbud med ytterligare en fin pusselbit, säger Max Bursell, planeringschef på SVT Sport.  

Totalt handlar det om elva långloppstävlingar som kommer att direktsändas i SVT, utöver Vasaloppet som också ingår i långloppscupen.    

– Förutom Vasaloppet är det italienska Marcialonga och Birkebeinerrennet i Norge som är de mest prestigefulla loppen i cupen, säger SVT Sports expert Mattias Svahn. 

Ett av de stora svenska hoppen är Britta Johansson Norgren, som slutade trea i fjolårets långloppscup. En av hennes värsta konkurrenter blir den tvåfaldiga olympiska mästarinnan Justyna Kowalczyk från Polen. På herrsidan är det mycket norskt bland favoriterna, bland andra Petter Eliassen och veteranen Anders Aukland. Bland de svenska herrarna hittar vi Markus Ottosson, Fredrik Byström och Jens Eriksson.

Premiären på lördag 3 december direktsänds i SVT Play och på svtsport.se med start 09.50, och visas i ett sammandrag i Vinterstudion senare under dagen.

SVT-sända lopp i Ski Classic 2016-2017

3/12 Sgambeda, Italien35 kilometer

4/1 Vasaloppet, Changchun, Kina 50 kilometer 

14/1 Kaiser Maximilian Lauf, Seefeld, Österrike 60 kilometer 

21/1 La Diagonela, St Moritz, Schweiz 65 kilometer 

29/1 Marcialonga, Trentino, Italien 70 kilometer 

11/2 Toblach-Cortina, Italien 50 kilometer 

19/2 Jizerska Padesatka, Bedrichov, Tjeckien 50 kilometer 

5/3 Vasaloppet, Sälen-Mora, Sverige 90 kilometer 

18/3 Birkebeinerrennet, Lillehammer, Norge 54 kilometer 

25/3 Årefjällsloppet, Åre, Sverige 55 kilometer 

1/4 Reistadløpet, Setermoen-Bardufoss, Norge 50 kilometer 

8/4 Ylläs-Levi, Finland 60 kilometer 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.