SVT Sport:s läsare: Stäng av Johaug direkt Foto: Bildbyrån

SVT Sports läsare: Stäng av Johaug direkt

Uppdaterad
Publicerad

FIS-chefen vill stänga av Therese Johaug med omedelbar verkan – och SVT Sports läsare instämmer. En förkrossande del av alla som röstat på hemsidan anser att Johaug ska stängas av – och det nu. ”Tänk om det var en rysk idrottskvinna. Ingen tvekan på fyra års avstängning då hade vi tyckt”, skriver Morgan Karlsson.

Nyheten om Therese Johaug briserade som en bomb i torsdags. Sedan dess har skidvärldens väntat på att Norge ska stänga av Johaug från allt tävlande, men beslutet dröjer.

Enligt svenska dopingregler hade den norska skidstjärnan redan varit avstängd om hon varit svenska – och en förkrossande del av SVT Sports läsare anser att Johaug borde vara avstängd.

Vill att Johaug ska stängas av

Vi ställde frågan om Johaug borde stängas av redan nu och hela 85 procent av de som svarat anser att så borde vara fallet. Endast 15 procent anser att man bör vänta med att stänga av stjärnan.

På SVT Sports sociala medier har diskussionerna gått varma om Johaugs dopingaffär och huruvida hon bör stängas av direkt eller om beslutet bör vänta.

”Hur går det ihop”

Så skriver några utav SVT Sports läsare:

”En erfaren läkare som köper ett preparat på ett apotek i Italien och inte läser vad det innehåller. Ger sedan till den aktive som inte heller läser vad den innehåller. Två veckor innan har den aktive sagt att ”jag kontrollerar både två och tre gånger vad jag äter och använder.” 

Tänk om det var en rysk idrottskvinna. Ingen tvekan på fyra års avstängning då hade vi tyckt.”, skriver Morgan Karlsson.

”Men om hon i en tidigare intervju säger att hon kollar allt 2-3 ggr och tydligen tog upp just läppbalsam som exempel, och nu säger att hon litade på läkaren – hur går det ihop? Jag har alltid haft den största respekt för Norges skidlöpare, men efter höstens händelser hopar sig frågorna.”, skriver Monica Andersson.

”Det är en steroid som man har hittat. Oavsett hur den kom dit, hur oskyldig hon än tycker att hon är, så måste regelverket följas. Den steroid som man hittat finns inte på listan över dom preparat som skall utredas. Därför skall hon stängas av.”, skriver Bengt Lundblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.