Therese Johaug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Therese Johaug kan överklaga domen

Uppdaterad
Publicerad

I och med sin dopningsdom missar skidstjärnan Therese Johaug OS i Sydkorea. Men hon greppar alla halmstrån som finns för att det inte ska ske.
– Om vi vill överklaga domen är det något vi måste undersöka och värdera de kommande dagarna, säger advokaten Christian B. Hjort till norska Dagbladet.

Advokaten Christian B. Hjort menar att domen bryter mot den så kallade proportionalitetsprincipen, som innebär att straffet motsvarar brottet.

– Vi tycker inte att det finns någon överensstämmelse mellan brott och straff i det här fallet. Både Mike Morgan (engelsk advokat som har varit inblandad i fallet) och jag blev överraskade över domen, säger Hjort till Dagbladet.

Johaug skulle isåfall överklaga idrottens skiljdedomstols (Cas) dom till den schweiziska civila högsta domstolen. Hon har 30 dagar på sig att bestämma sig om hon vill överklaga eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer