Kalla efter ett lopp i Lillehammer tidigare i december. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla uttagen till Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla finns med i den svenska landslagstruppen till Tour de Ski, som körs 31 december till 8 januari och sänds i SVT. ”Jag ser fram emot att få tävla igen och särskilt till den variationen som erbjuds i ett Tour de Ski-program”, säger Charlotte Kalla.

Därmed ger sig Kalla in i världscupen igen, för första gången sedan genomklappningen i premiären i finska Ruka, som senare visade sig bero på förmaksflimmer.

– Det är roligt att vi har med Charlotte Kalla i den blågula dressen igen, säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Tour de Ski

Även Stina Nilsson finns med på damsidan, vilket landslagsledningen öppnade för efter hennes succé i distansloppen i La Clusaz.

– Stina väljer att åka Tour de Ski efter att inte ha fått till det som önskat på vissa av sprintloppen under december, berättar Rikard Grip.

Anna Dyvik, som slutade 14:e i VC-debuten i lördags och följde upp med en pallplats i stafetten dagen efter, väljer däremot mot touren.

– Det känns skönt att hålla sig till sin plan, säger Dyvik, som satsar mot U23-VM i februari, till SVT Dalarna.

Johan Olsson saknas

På herrsidan saknas Johan Olsson i truppen, däremot finns som planerat åkare som Calle Halfvarsson, Marcus Hellner och genombrottsmannen Jens Burman med.

– De har visat god form under inledningen av säsongen och det ska bli intressant att se dem på touren, säger Rikard Grip.

SVT sänder hela Tour de Ski, 31 december–8 januari.

Längdlandslaget till Tour de Ski

Damer: Anna Haag, Anna&Emil sportklubb, Charlotte Kalla, Piteå elit, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Maria Rydqvist, Älvdalens IF, Emma Wikén, Åsarna IK. 

Herrar: Jens Burman, Åsarna IK, Axel Ekström, Garphyttans IF, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF, Viktor Thorn, Ulricehamns IF.

Fakta: Så avgörs Tour de Ski

31 december, Val Müstair, sprint (fristil).

1 januari, Val Müstair, masstart (klassisk), 10 km herrar och 5 km damer.

3 januari, Oberstdorf, skiathlon, 10+10 km herrar och 5+5 km damer.

4 januari, Oberstdorf, jaktstart (f), 15 km herrar och 10 km damer.

6 januari: Toblach, individuell start (f), 10 km herrar och 5 km damer.

7 januari: Val di Fiemme, masstart (k), 15 km herrar och 10 km damer.

8 januari: Val di Fiemme, jaktstart (f), 9 km.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet