Wilson och Ojala: Träna med oss på lördag!

Uppdaterad
Publicerad

Som tittare kan du följa Stephan Wilsons resa mot Vasaloppet i minidokumentärserien Stephan på glid. På lördag har du chans att delta i hans träningspass som leds av Vinterstudions Johanna Ojala.

– Under mina tio år som TV-makare har jag aldrig fått så mycket respons som för Stephan på glid. Det skulle vara så roligt att möta några av de som gett den kärleken och feedbacken, och ses ute i spåren. Åka skidor är så mycket roligare att göra ihop, säger Stephan Wilson om idén till en gemensam träning.

Delta på distans

På lördag kan du delta i hans skidträning som leds av Vinterstudions Johanna Ojala. Alla är välkomna, oavsett skid- och träningsbakgrund.

Vinterstudion

– Kom och ha kul! Låt hjärtat jobba! Det blir först en teknikdel, sedan en intervalldel, och sedan får man åka av sig lite grand, säger Johanna Ojala om den planerade träningen.

Träningen drar igång klockan 11.00 på Stockholm stadion och du kan delta på plats eller på distans. Vill du vara med hemifrån är det bara att spara ner Johanna Ojalas träningspass och genomföra det – samtidigt som träningen pågår på Stadion.

Läs mer: Johanna Ojalas träningspass

Roligt att dela

I höstas bestämde sig Stephan Wilson för att förstå charmen med längdskidor, genom att lära sig åka skidor och klara Vasaloppet i mars. Med mindre än två månader kvar till loppet är han en bra bit på vägen.

– Jag har ju tagit mig an det här projektet för att jag inte tycker att längdskidor är en sport som en viss grupp människor ska ha ensamrätt på. Och nu när jag har förälskat mig i den här sporten och förstått charmen med det är det så himla rolig att dela den med andra, säger han.

”Jättekul och spännande”

Johanna Ojala lämnar Vinterstudions soffa mellan helgens världscuptävlingar för att leda träningen.

– Det är jättekul och spännande att se hur många som vill och vågar delta – men också ge sitt stöd till Stephan. När han var här i Åre och tränade var det jättemånga som kom fram och peppade honom och nu får de chansen att göra både och, säger hon.

Träna med Stephan och Johanna

Tid: Klockan 11.00-12.00 på lördag den 23 januari

Delta på plats: Stadion i Stockholm, Lidingövägen 1 (T-banestation Stadion)

Delta på distans: Spara ner Johanna Ojalas träningspass och kör igång 11.00 på lördag. Fota, filma och delta gärna i gemenskapen genom #vinterstudion i sociala medier.

Kostnad: Träningen kostar ingenting, kom bara med ett glatt humör!

Medtag: Skidor, träningskläder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet