Hanna Öberg avslutade för Sverige. Foto: Bildbyrån

Tungt i spåret för svenskorna i Holmenkollen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna kunde inte följa upp OS-silvret. I Holmenkollen hade de bäst skytte av alla men ingen vidare fart i spåret. Frankrike vann säsongens sista stafett och Sverige slutade sexa.

Svenskorna hade en tung dag i spåret. Trots bra skytte så tappade Linn Persson på första sträckan och var 37 sekunder efter. Mona Brorsson skött fullt men även hon hade en tung dag i spåret och växlade som sjua nästan 1.10 efter ledande Italien.

– Jag är jättenöjd med skyttet. Äntligen börjar det falla på plats. Gick med Tiril (Eckhoff) första varvet men jag kände efter skyttet att jag inte hade dagen. Gud vad jag slet, säger Mona Brorsson till TV4.

Även Anna Magnusson var felfri på skjutvallen men också hon tappade i spåret. Hon växlade över till Hanna Öberg som åtta 2.16 efter och hade då tappat dryga minuten.

”Höll ihop det bra”

Hanna Öberg började bra i spåret men med två extraskott i liggande skyttet plockade hon inte in på täten. Fullt i stående för Öberg som gick ut som sexa men långt upp till femte. Sverige slutade just sexa. Svenskorna sköt bäst av alla, de använda bara tre extraskott.

– Jag tycker att vi höll ihop det bra ändå. Starkt att hålla ihop det på skjutvallen i alla fall, säger Öberg

Sverige ställde upp med samma lag som under OS.

Toppnationerna Frankrike, Tyskland och Italien gjorde upp om pallplatserna. Efter en bom av Anais Bescond och fullt skytte av Laura Dahlmeier blev det en kamp om segern på slutet. Dahlmeier orkade inte gå ikapp Bescond och Frankrike vann före Tyskalnd och Italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.