Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Sundby överklagar inte dopningsdomen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Johnsrud Sundby överklagar inte dopningsdomen till högsta instans i Schweiz, rapporterar nyhetsbyrån NTB. Orsaken – den norske skidåkaren tror inte att domen kommer att ändras.

Det var i somras som Martin Johnsrud Sundby åkte dit för dopning efter att ha tagit för höga doser astmamedicin. 31-åringen stängdes av i två månader från och med den 11 juli, och blev fråntagen sina världscupsegrar från säsongen 2014–15.

Efter domen har den norske skidåkaren varit bestämd med att han ska göra allt ha kan för att bli rentvådd, och uppgav för en månad sedan att han skulle ta ärendet vidare.

– Jag upplever domen som så orättvis att jag inte har något annat val än att överklaga, sa han till TV2 för en månad sedan.

Små chanser till ändrad dom

Men nu har Johnsrud Sundby kommit på andra tankar. Till nyhetsbyrån NTB har skidåkaren bekräftat att han inte kommer att överklaga domen.

Enligt TV2 är anledningen till detta att Johnsrud Sundby bedömer chanserna till en förändrad dom som mycket små.

Tidigare idag beslutade Wada att skärpa reglerna kring hur mycket astmamedicin man får inhalera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer