Myhrer slalomtrea i Val d'Isère

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenskt på pallen i herrarnas slalom.

André Myhrer slutade trea i Val d'Isère.

– Det var ett riktigt tufft race, säger han till SVT Sport.

Precis som i premiären i Levi blev det en svensk på pallen i herrslalomen. Då var det Mattias Hargin – i dag blev det André Myhrer som knep en tredjeplats.

– Det känns jättebra, absolut. Det var ett riktigt tufft race i dag. Väldigt svårt att se någonting i andra åket, framförallt. Tråkigt att komma ner till rött, men att det blir en pall är fantastiskt bra, säger Myhrer till SVT Sport.

”I slutändan ganska nöjd”

Medan Myhrer behöll sin tredjeplats från första åket tappade Mattias Hargin när han gled ner från en fjärdeplats till att bli åtta.

– Det var riktigt svårt, så i slutändan är jag ganska nöjd med åtta, det hade kunnat bli värre än så. Jag såg ingenting och hade svårt att åka. Får med mig ett okej resultat ändå, säger Hargin till SVT Sport.

”Aldrig upplevt den här nervositeten förut”

Hirscher tappade ledningen i storslalomen i går – men i dagens slalom tog han revansch och vann. Storstjärnan Hirscher, som så sent som i augusti åkte på en fotledsfraktur, men har visat sig vara att räkna med direkt efter att ha vunnit storslalomen förra helgen.

Hur mycket har det påverkat skidåkningen?

– Ingenting egentligen – men det har påverkat mitt huvud. Jag har aldrig upplevt den här nervositeten förut. Jag trodde aldrig jag skulle kunna köra så bra i andra åket, säger Hirscher till SVT Sport.

– Jag är mållös.

Slutställning herrarnas slalom

1. Marcel Hirscher              AUT 1:41.94

2. Henrik Kristoffersen        NOR 1:42.33

3. Andre Myhrer             SWE 1:42.34

4. Michael Matt                   AUT 1:42.49

5. Jonathan Nordbotten     NOR 1:42.63

6. Stefano Gross                  ITA 1:42.70

7. Fritz Dopfer                     GER 1:42.89

8. Mattias Hargin              SWE 1:43.00

9. Marco Schwarz                 AUT 1:43.10

9. Sebastian Foss Solevaag   NOR 1:43.10

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.