Jenny Wiedeke är kommunikationschef på det internationella skidförbundet Fis. Foto: Bildbyrån

Fis bekräftar: ”Herrstafetten blir kvar i befintlig form”

Publicerad

Häromdagen kom beskedet att sträckorna i herrstafetten i VM och OS kortas ner. Men så blir inte fallet – till SVT Sport bekräftar kommunikationschefen på Fis att fyra gånger 10 kilometer kommer att gälla även i framtiden.

I ett mejl till SVT Sport skriver Jenny Wiedeke, kommunikationschef på det internationella skidförbundet Fis, att det är fyra gånger 10 kilometer som gäller i herrstafetten även i framtiden. Beslutet och bakgrunden till beslutet väntas bli offentligt under morgondagen.

Det var bara någon dag sedan beskedet kom att herrstafetten i VM och OS skulle kortas ner från 10 kilometer till 7,5 efter att längdkommittén röstat för en ändring under den pågående Fis-kongressen i Grekland.

Norge, Finland, Ryssland, Tyskland och Schweiz röstade precis som Sverige på att behålla stafetten i befintlig form men de mindre nationerna gick samman och röstade bort giganterna inom skidvärlden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer