Foto: Bildbyrån

Vasaloppet fulltecknat på nolltid

Uppdaterad
Publicerad

Vasaloppets popularitet håller i sig. Det tog som vanligt inte lång tid förrän nästa års lopp blivit fulltecknat när arrangörerna släppte platserna till 2019 års upplaga av skidklassikern mellan Sälen och Mora.

30 000 har anmält sig till något av loppen som körs under Vasaloppets vintervecka, meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Vasaloppet blev fulltecknat drygt 90 minuter efter att anmälningstiden startade. Det är faktiskt lite längre tid än vanligt, men det beror enligt arrangörerna på ett nytt anmälningssystem som införts för att ”lojala” vasaloppsåkare ska få förtur och inte riskera missa loppet när anmälningstrycket blir för stort.

Förutom det 95:e Vasaloppet som körs den 3 mars 2019 går det ju även att bland annat åka öppet spår, nattvasan eller tjejvasan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet