Vön: ”Anna gör min vardag enklare”

,
Foto: Bildbyrån. Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund vid världscuptävlingen i Idre i februari förra året.

Anna Holmlunds pojkvän Victor Öhling Norberg berättar nu om glädjen efter att hon börjat kommunicera.

Anna Holmlund kämpar sig mödosamt tillbaka efter den svåra kraschen. Hennes pojkvän Victor Öhling Norberg, Vön, tog en paus under säsongen när han inte klarade av att träna men kom tillbaka och blev även världsmästare.

– Hon har fortfarande väldiga problem med minnet. Det fantastiska är att hon kan svara när vi pratar. Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare, säger Vön till Aftonbladet.

”Kan inte ringa”

Relationen är givetvis helt förändrad.

– Livet har förändrats på så vis att min flickvän finns, men å andra sidan inte finns. Den personen jag vill ringa när jag har det jobbigt kan jag inte ringa. Det är det som är tuffast. Den jag gillar så mycket kan jag inte prata samma saker med längre, säger Vön.

För Dagens Nyheter, som var första media att träffa henne och hennes familj, berättar föräldrarna att hon inte klarar någonting på egen hand i det vardagen och att hon måste ha hjälp av minst två assistenter.

Den svåra kraschen inträffade på träning i december förra året.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.