VÖN: ”Tänker på henne hela tiden”

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosslandslagets säsong skiftade mellan ljus och mörker den gångna säsongen. Två nyblivna världsmästare åker till OS i Pyongchang i Sydkorea – men gör det utan lagets största stjärna.

– Jag saknar henne så klart mer än alla andra, säger Victor Öhling Norberg och tänker på Anna Holmlund.

– Man tänker på det så klart hela tiden.

Anna Holmlund var en av ledarna i landslaget. Och gruppen förändrades efter hennes olycka.

– Det var en speciell säsong måste man verkligen säga, det var mycket känslor. Det blev stora förändringar, säger Sandra Näslund.

– Anna var ett stort ankare i laget. En ledare i gruppen. Det är klart att man märker att lite av dynamiken har ändrats så klart, säger VÖN.

Nu ser Skicrosslandslaget framåt igen. I Idre i norra Dalarna hade laget i veckoslutet sitt kickoffläger inför kommande OS-säsong. Victor Öhling Norberg och Sandra Näslund tog i Sierra Nevada i Spanien i mars båda VM-guld, bara månader efter att Anna Holmlunds tragiska olycka under träning i italienska Innichen. 

Se hela reportaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.