Vonn ska vinna för sin bortgångne farfar

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn har anlänt till Sydkorea.

Den amerikanska stjärnans sista OS.

Och det första utan sin farfar.

– Jag saknar honom så mycket, säger Vonn på dagens presskonferens.

Lindsey Vonn har bara fem världscupsegrar färre än rekordhållaren Ingemar Stenmark, men OS-framgångarna har inte kommit upp på samma nivå som förväntas. I Vancouver vann hon störtloppsguld och tog brons i super-G – men i Salt Lake City 2002 och Turin 2006 blev hon utan medalj.

Och eftersom hon missade OS i Sotji på grund av skada, så blir nu spelen i Pyeongchang 33-åringens fjärde och sista. Hon landade i Sydkorea i går, och i dag höll hon presskonferens – där hon meddelade att hon kommer köra störtlopp, super-G och kombination, men inte storslalom.

OS i Pyeongchang 2018

– Knät klarar inte det, och jag kan inte konkurrera om medalj i storslalom så det är poänglöst att köra, säger Lindsey Vonn.

Tidigare har Vonn berättat hur viktig hennes farfar Don Kidlow har varit för den alpina karriären. För drygt en månad sedan gick han bort, och när Vonn fick frågor om honom så började hon att gråta.

– Jag vill så gärna göra bra ifrån mig för hans skull. Jag saknar honom så mycket, han har varit så stor del av mitt liv och jag hade verkligen hoppats att han kunde vara vid liv och se mig åka, säger Vonn.

– Jag ska vinna för hans skull.

Natten till lördag den 17 februari klockan 03.00 svensk tid åker Vonn sitt första lopp i OS, super-G.

Få full koll – här är hela OS-programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet