Vylegzhanin: ”De har inga bevis”

Publicerad

Storstjärnan Maxim Vylegzhanin är en av de ryska skidåkarna som portats från OS på grund av dopning. Ett beslut han är helt oförstående till. – Jag kommer överklaga till Cas (idrottens skiljedomstol), säger han till ryska nyhetsbyrån Tass.

Sex ryska skidåkare är portade från OS på livstid efter beslut av internationella olympiska kommittén.

En av dem är 35-årige Vylegzhanin, som dock inte gett upp tävlande i Pyeongchang om tre månader.

– Den här situationen är väldigt oklar för mig. De har inga som helst bevis, samtidigt som vi aldrig gjorde något fel eller bröt mot några regler, säger stjärnan till ryska nyhetsbyrån Tass.

– Jag kommer fortsätta träna för världscupen, och det finns fortfarande en chans att åka på OS och vi tror på det.

Överväger civil domstol

Även den ryske vice premiärministern Vitaly Mutko har uttalat sig hos den ryska nyhetsbyrån.

– Jag hoppas idrottare och relevanta federationer överklagar hos Cas.

– Det är möjligt att det tas till civil domstol. Varje idrottare är oskyldig till motsatsen bevisats och de har full rätt att försvara sig.

Putin fördömer

Rysslands president Vladimir Putin fördömer avstängningarna.

– Jag har en stark misstanke om att allt det här har gjorts av någon för att skapa en situation där supportrars och utövares missnöje riktas mot staten. Man antyder att staten medverkat till övertrampen och därmed ansvarar för dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer