Wiberg: Här är Sveriges alpina guldchans

Uppdaterad
Publicerad

Temperaturen inför OS i Pyeongchang stiger. SVT:s expert Pernilla Wiberg tror att Sverige alpina chanser finns i nationstävlingen i parallellslalom.

I februari är det dags. Då invigs det 23:e olympiska vinterspelen, denna gång i Sydkoreanska Pyeongchang.

I OS i Sotji 2014 tog Sverige 15 medaljer – bäst någonsin. För att överträffa den medaljskörden lär det krävas bra resultat i de alpina grenarna. SVT:s expert Pernilla Wiberg har goda förhoppningar på en, i OS-sammanhang, ny diciplin.

OS i Pyeongchang 2018

– Den största guldchansen finns nog i lagtävlingen i parallellformat. Där har Sverige varit väldigt framgångsrika i Världscupen. Det är första gången som det finns med på det olympiska programmet, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Myhrer största stjärnan

Grenen körs i mixade lag med både kvinnor och män. Kvinna mot kvinna, man mot man. Det svenska laget har varit tydliga med att man siktar mot guld.

– Här har vi André Myhrer som har utvecklat en egen teknik där han boxar ner käpparna. Det har varit väldigt framgångsrikt, säger Pernilla Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet